Over Coach Eric.

Coaching heeft mij geholpen als mens en ook als coach om te beseffen dat je zoveel sterker bent dan je zelf denkt! Maar soms kun je dat gevoel verliezen, jezelf kwijt raken en niet meer precies weten wat nu écht belangrijk voor je is. Dit soort gevoelens ontstaan niet opeens, ze zijn het gevolg van een jarenlange opeenstapeling van stress, ervaringen en overtuigingen. Het lijkt alsof je vast zit en de controle kwijt bent.

Mijn naam is Eric Fiolet (36). Ik ben getrouwd, vader van twee dochters, woon in Amersfoort. Als coach help ik anderen op het gebied van allerlei soorten levens -en loopbaanvragen, of het nu gaat om stress, keuzes maken, relaties, zingeving, twijfel of onzekerheid. Een coach helpt je wensen te bereiken.

Luisteren zonder te oordelen en krachtige vragen stellen heeft altijd impact. Als coach ondernemen wij samen actie.

De juiste vraag kan levens veranderen en bijzondere inzichten opleveren. Ik als coach kan je duidelijkheid geven.

Het is daarom dat ik dit zo graag doe.

Certificaat en keurmerk
Als ervaren coach heb ik de ICF geaccrediteerde opleiding Co-Active Coaching® afgerond, de meest gerenommeerde training voor coaches ter wereld. Ik ben erkend coach door en aangesloten bij beroepsvereniging NOBCO en Coachfinder van Psychologie Magazine.

Uiteraard heb ik daarnaast zelf de nodige levenservaring opgedaan en de schaduwkant van het leven leren kennen…

Eric Fiolet Coach Eric loopbaancoach Amersfoort en lifecoach Amersfoort, de coach voor jou

Professionele ervaring.


Sinds augustus 2019 werk ik zelfstandig als professioneel life -en loopbaancoach.

In die periode heb ik honderden coaching gesprekken mogen voeren en met liefde tientallen mensen geholpen in hun persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Coaching methodiek
Tijdens coaching maak ik dankbaar gebruik van (bepaalde elementen uit) methodieken als Co-Active Coaching, Acceptance & Committment Therapy (ACT), Voice Dialogue, familie opstellingen en NLP.

Sinds 2019 werk ik als Customer Experience Manager bij een duurzame verzekeraar. De combinatie met coaching geeft mij enorm veel voldoening omdat ik onderdeel ben van een organisatie. In mijn functie doe ik onderzoek, ontwerp en geef ik trainingen en coach ik teams om klantgerichter te werken.

In 2018 heb ik de volledige ICF geaccrediteerde opleiding Co-Active Coaching® afgerond en bijbehorend certificaat ontvangen. Vervolgens heb ik mij aangesloten bij de beroepsvereniging voor coaches (NOBCO) en Coachfinder van Psychologie Magazine.

De afgelopen tien jaar heb ik in verschillende (senior) management functies gehad in de retail sector. Eerst als Customer Relations manager en later als Sales manager. In deze rollen gaf ik leiding en coaching aan teammanagers en specialisten.


In 2008 behaalde ik mijn hbo diploma Bachelor of Social Work.

2019 - Heden

2019 - Heden

2019 - Heden2019 - Heden

20182018

2008 - 20192008 - 2019

20082008

Professionele ervaring.

In 2019 ben ik naast mijn baan begonnen als life- en loopbaancoach. De combinatie van een baan en het ondernemerschap geeft veel voldoening.

De afgelopen tien jaar heb ik in verschillende (senior) management functies gehad in de retailsector. Eerst als Customer Relations manager en later als Sales manager. In deze rollen gaf ik leiding en coaching aan teammanagers en specialisten.  

Op dit moment werk ik naast het coachen met veel plezier als Customer Experience manager bij een grote, duurzame verzekeraar.

In 2018 heb ik de volledige ICF geaccrediteerde opleiding Co-Active Coaching® afgerond en mij aangesloten bij beroepsvereniging NOBCO en Coachfinder van Psychologie Magazine.

Sindsdien heb ik al coach meer dan honderd mensen mogen helpen in hun persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Coaching methodieken
Tijdens coaching maak ik dankbaar gebruik van (elementen uit) Co-Active Coaching, Acceptance & Committment Therapy (ACT), Voice Dialogue, familie opstellingen, positieve psychologie en NLP.

Meer over mij.

Geen enkele coachopleiding leert je wat verdriet, stress, frustratie of onmacht is. Jarenlang heb ik mezelf wijs gemaakt dat piekeren, controle houden en nadenken me altijd zouden helpen. Totdat het een keer niet lukte.

Van nature ben ik een positief en opgewekt persoon. Lange tijd had ik het gevoel dat ik alle controle over mijn leven had. Toen ik in november 2016 door toevallige gebeurtenissen figuurlijk tegen een enorme muur opliep, begon ik de schaduwzijde van het leven beter te leren kennen.

Ondanks dat ik al vele jaren daarvoor van heel dichtbij kennis had gemaakt met het verlies van dierbare personen en dacht te weten wat pijn en verdriet was, leek er dit keer iets anders aan de hand. Ik kon tijdelijk niet meer werken, niet meer ontspannen of slapen en belandde in een donkere, vicieuze cirkel.

Daar heb ik ervaren hoe krachtig angst kon zijn.

Was ik overspannen? Of had ik misschien een burn-out? Het leek alsof er geen label op te plakken was.

Belangrijker is dat ik met behulp van een coach, lezen, leren en oefenen weer beter werd. Beter dan ooit! Midden in deze fase nam ik mijzelf voor: als ik ooit uit dit diepe, donkere dal kom wil ik iedereen laten ervaren dat je zoveel sterker bent dan jezelf denkt…!

 

Recente reviews.