Keuzes maken in het leven

Keuzes maken in het leven en in je werk horen erbij. Echter wanneer je moeite hebt met het maken van keuzes, kan je onzekerheid en angsten voelen. Dit is niet prettig. Ieder leven kent moeilijke momenten. We krijgen tegenslagen te verwerken in onze relaties, op ons werk of binnen onze familie. We moeten daardoor soms lastige keuzes maken. 

Een lifecoach leert je vaardigheden waardoor je het leven beter aan kunt, waardoor je belastbaarheid groter wordt.

Je bent daardoor beter in staat bewuste keuzes te maken. Bij Coach Eric, Lifecoach Amersfoort kan je terecht met alles wat je op je levenspad tegenkomt. Of het nu gaat om vragen over het leven, problemen op je werk of omdat je niet lekker in je vel zit.

keuzes maken

 

Waarom is keuzes maken lastig? 

Hoe komt het toch dat veel mensen het maken van keuzes zo lastig vinden? Dit kan verschillende oorzaken hebben. Je bent bijvoorbeeld bang om de juiste keuze te maken. Vaak hebben we het gevoel dat een gemaakte keuze definitief is. Maar waarom kan je een gemaakte keuze later niet aanpassen? We leren van onze fouten en je kan altijd opnieuw een keuze maken waardoor de situatie verandert

Het maken van een keuze kan ook lastig zijn als je niet weet wat je nu eigenlijk wilt bereiken. Soms is het lastig om je voor te stellen wat jouw keuze later voor gevolgen heeft op jou of op je omgeving. Soms lijkt een beslissing van dat moment correct, maar past het later niet meer in het plaatje. Waardoor je de gemaakte keuze moet bijstellen. 

 

Keuzestress

Wat is keuzestress?
keuzes makenKeuzestress is een vorm van stress welke veroorzaakt wordt doordat je overspoeld wordt met informatie, bijvoorbeeld door social media. Deze informatie moet je eerst verwerken, waarna je voor jou tot een goede keuze kan komen. Deze overdaad aan informatie maakt dat het nemen van een beslissing steeds lastiger wordt. Je kan er er onrustig van worden en het levert je stress op. Dit wordt ook wel keuzestress genoemd. 

Als je makkelijk een keuze kan maken, onderscheid jij je van anderen. Daarmee bepaal je jouw eigen identiteit. Met het maken van keuzes kan je niet vroeg genoeg beginnen. Let wel, als je teveel keuzes tegelijk moet maken, kan je juist in de war raken. Een kind of volwassene kan namelijk maar een beperkt aantal keuzemogelijkheden aan. Hoeveel keuzes dat zijn, is voor iedereen anders.  

 

Keuzestress bij jongvolwassenen

Keuzestress bij jongvolwassenen komt veel voor. We leven namelijk in een tijdperk waar we nog nooit zo veel mogelijkheden hebben gekend op vrijwel ieder gebied. Het kiezen van de perfecte baan en het maken van de juiste studiekeuze geeft jongeren veel stress. Helemaal sinds de invoering van het sociale leenstelsel. Maak je de verkeerde keuze voor je studie, dan kan je dat duur komen te staan. Het kiezen van de juiste studie is essentieel voor de toekomst van je carrière. 

Coach Eric loopbaancoach Amersfoort en lifecoach AmersfoortVan te veel keuzes kan je gestrest raken. Dit heeft tot gevolg dat je vermoeid raakt, slecht slaapt of prikkelbaar wordt. Je kan er faalangst of chronische hoofdpijn van krijgen. Voor het maken van de juiste keuze in je werk kan een loopbaancoach je helpen. Coach Eric van Loopbaancoach Amersfoort leert hoe je bewust en vastberaden een keuze maakt.

Neem contact op met lifecoach Amersfoort voor een gratis oriënterend gesprek.

Op de hoogte blijven?

Regelmatig verschijnen er nieuwe artikelen met tips en inspiratie. Laat je naam en e-mail adres achter om op de hoogte te blijven.