Wat is een lifecoach?

Mensen die meer uit hun leven willen halen, doen vaak een beroep op een lifecoach. Maar wat is een lifecoach precies? Heb je het gevoel dat je in het leven stilstaat, ben je gestrest, overweldigd, opgebrand, leeg van binnen of zelfs wanhopig op zoek naar verandering? Misschien ben je ongelukkig en weet je niet eens waarom. In al deze situaties biedt een life coach ondersteuning.

Een lifecoach is iemand die professioneel is opgeleid en die je helpt om het maximale uit jezelf en jouw leven te halen. Ze zijn een luisterend oor en vertrouwde adviseur in één. Iemand die jou pusht om je doelen te ontdekken, helder te maken, die je verantwoordelijk houd en je aanmoedigt tijdens je persoonlijke reis om een betere versie van jezelf te worden.

Zo’n iemand vind je bij Lifecoach Amersfoort.

Ik ben een professional die je weer in staat stelt om jouw doelen te bereiken en je leven te transformeren. Ik help je bij het scherpstellen van je levensdoelen en de weg ernaar toe begaanbaar te maken. Tijdens deze reis ondersteun en motiveer ik je. 

 

Wat doet een lifecoach?

lifecoach AmersfoortAls lifecoach stel ik hele gerichte vragen aan je. Ik dwing je daardoor goed na te denken over de antwoorden, waardoor jij je bewuster wordt van het probleem. Een life coach maakt je bewust van belemmerende denkbeelden die in je hoofd rond dwalen. 

Deze bewustwording helpt je vervolgens om blokkades op te lossen, foute gedachten te elimineren, moeilijkheden te overwinnen en uiteindelijk jouw levensdoelen te realiseren. Dit traject noemen we life coaching. 

Bij Lifecoach Amersfoort kan je terecht voor uiteenlopende professionele en persoonlijke vraagstukken. Ik help je te groeien door je huidige situatie te analyseren, obstakels te identificeren en je doelen in het leven weer voor ogen te krijgen. Life coaching is dus iets anders dan het geven van advies, consulting, counseling, mentoring of therapie. 

 

Wat kan een life coach voor jou betekenen?

Een life coach luistert, denkt met je mee, maakt je bewust, verduidelijkt je probleem en maakt samen met jou een actieplan om je doelen weer scherp te stellen. Mensen die aankloppen bij een life coach hebben diverse redenen. 

Luisteren
Mensen die geen aanspreekpunt hebben op het werk, thuis of bij familie kunnen een beroep doen op een life coach. Ze zijn namelijk op zoek naar een luisterend oor, omdat ze bij niemand terecht kunnen voor de vragen waar ze mee zitten. Soms is de informatie te gevoelig of niet bespreekbaar met een collega of partner. Het luisterende oor van een lifecoach is daarbij ook al heel fijn. Dit is een eerste stap, want coaching biedt namelijk zoveel meer dan dat. 

Uitdaging:
Sommige mensen hebben het gevoel in een routine terecht te zijn gekomen of leven op de automatische piloot. Een lifecoach kan je op dat moment kritische vragen stellen, uitdagen of confronteren. Daardoor kom je tot de kern van jezelf, ben je weer in staat grenzen te verleggen en uitdagingen aan te gaan. 

Duidelijkheid:
Soms weet je het gewoon niet meer, je zit vast in je eigen leven. Of het leven daagt je enorm uit, waardoor je niet weet waar je moet beginnen. Een lifecoach zorgt voor duidelijkheid. Naast het stellen van kritische vragen, laat een life coach je meerdere perspectieven zien. Verken je nieuwe strategieën, leer je prioriteiten te stellen en je focus te bepalen.

Actie ondernemen:
Vaak hebben creatieve en analytische personen heel veel ideeën, maar komt de actie er niet uit. In deze situatie helpt een lifecoach om je te focussen, doelen te bepalen, een actieplan op te stellen, deadlines te stellen en in beweging te komen. 

lifecoach Amersfoort

 

Bewustwording en verandering

De kern van life coaching is bewustwording en verandering. Wat jij denkt en gelooft heeft invloed op alles wat je meemaakt in het leven. Als je deze belemmerende gedachten en overtuigingen weghaalt, sta je als mens vervolgens open voor verandering. 

Lifecoach Amersfoort leert je om met deze destructieve gedachten om te gaan, waardoor je blik op het leven verandert en je levensdoelen plotseling binnen handbereik liggen. Een lifecoach helpt je bij dit proces van bewustwording en verandering. 

Zelfbewustwording van wie je bent en loskomen van verwachtingen van anderen.
Je wordt je bewust van de issues waar je tegenaan loopt, wat hier de oorzaak van is en hoe je deze kan oplossen. Tijdens het coachingstraject wordt je ook meer bewust van de relaties die je aangaat met anderen. Alsmede hoe jouw gedrag anderen om je heen beïnvloeden. 

Lifecoach Amersfoort

Coach Eric loopbaancoach Amersfoort en lifecoach Amersfoort

Bij lifecoach Amersfoort kan je terecht voor een coachingstraject. In vijf tot negen coaching sessies vinden we stap voor stap antwoorden die leiden naar meer energie, rust en beter weten wat je wilt bereiken in het leven. 

Werken aan je zelfbewustwording, inzetten van je talenten en competenties (die je allang bezit maar onbewust hebt afgewezen), dat is waar lifecoach Amersfoort je bij ondersteunt. Dit kan zowel op privé als zakelijk vlak zijn. Vaak spelen privékwesties namelijk een grote rol voor de werksituatie. 

Daardoor zijn ze vaak niet van elkaar te scheiden en wordt een coach ook wel personal lifecoach of loopbaancoach genoemd. Lifecoaching brengt je leven weer op de rit. Je krijgt overzicht, duidelijkheid, visie, structuur en focus. Je wordt je bewust van wie je bent, wat je wilt en wat je kunt.

Ben je benieuwd wat het voor jou kan betekenen? Neem gerust een keer contact op met Coach Eric van Lifecoach Amersfoort voor een gratis kennismakingsgesprek.

Op de hoogte blijven?

Regelmatig verschijnen er nieuwe artikelen met tips en inspiratie. Laat je naam en e-mail adres achter om op de hoogte te blijven.