Wat doet een loopbaancoach?

Een loopbaancoach is een professional in het begeleiden en adviseren van mensen met loopbaan vragen. Als Loopbaancoach Amersfoort help ik je veranderingen te realiseren in jouw loopbaan.

Wat doet een loopbaancoach precies?

Een coach luistert naar je, stelt de juiste vragen om te ontdekken waar je vastloopt of wat de behoefte is in jouw loopbaan. 

Een goede loopbaancoach zorgt ervoor dat de kern van het vraagstuk boven water komt. Vervolgens helpt hij je bij het ontdekken en formuleren van een wenselijke werksituatie in de toekomst. Door de expertise en ervaring van de loopbaancoach vergroot jij je zelfkennis, krijg je meer inzicht en verbreed het je horizon. 

Middels de begeleiding van de coach vind je zelf de antwoorden. Want enkel op deze manier kom je tot nieuw inzicht. Naast het scherp krijgen van de vraag en het doel vertelt de coach tijdens het traject wat hij bij je opmerkt. Je wordt daardoor bewust van je eigen handelingen en gedachtegangen. Hoe meer je bewust bent van jezelf, hoe beter je doel te bereiken is.

 

Loopbaancoach

 

Loopbaanbegeleiding

Bij loopbaanbegeleiding kan je terecht met diverse vragen. Als een loopbaancoach wordt ingeschakeld heb je meestal behoefte aan verandering. Deze behoefte kan van binnenuit komen of door omstandigheden. Denk hierbij aan een reorganisatie of ziekte. Je kan je ook ongelukkig voelen in je huidige baan, wat ook weer gevolgen heeft voor je thuissituatie. 

lifecoach Amersfoort

Iemand die niet gelukkig is, denkt vaak negatiever en beïnvloed daarmee ook zijn of haar omgeving. Door verandering te zoeken in je werk, verandert ook je omgeving. Per persoon verschilt het loopbaanadvies. Echter staan er altijd drie vragen centraal. Wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik? Als je goed weet wie je bent, wat je kan en wat je wilt is het gemakkelijk om je loopbaan te sturen. 

Als een loopbaancoach wordt ingeschakeld ben je vaak de antwoorden op deze vragen gaandeweg kwijtgeraakt of je hebt ze nooit eerder gevonden. Loopbaanbegeleiding helpt je weer antwoord te geven op deze vragen. Ook bij stress- en spanningsklachten kan je terecht bij een loopbaancoach. Het coachingstraject richt zich dan vooral op de vermindering van stressklachten om een burn-out te voorkomen of op het herstel na een burn-out.

 

Subsidie loopbaancoaching

Van tijd tot tijd stelt de overheid subsidie loopbaancoaching beschikbaar. Dit betekent dat alle werkende en werkzoekende in Nederland kosteloos een ontwikkeladvies kunnen aanvragen bij een gekwalificeerde loopbaanadviseur, zoals bij loopbaancoach Amersfoort.

 Met loopbaan coaching krijg je geen nieuwe baan, maar je krijgt wel inzichten. 

Inzicht in jezelf, in je vaardigheden, competenties en talenten. Daarmee kan je letterlijk en figuurlijk aan de slag. Misschien ontbreekt het je nog aan een bepaalde opleiding. Mogelijk past je beroep perfect bij je, maar kan je wel wat begeleiding gebruiken bij sollicitaties. Door de veranderde economie wordt het werk vaker digitaal uitgevoerd, komen er nieuwe banen bij en tegelijkertijd zijn er banen die verdwijnen. 

De overheid wil met subsidie loopbaancoaching mensen helpen om zich aan te passen aan de veranderde economie. Om in aanmerking te komen voor subsidie loopbaancoaching neem je contact op met loopbaancoach Amersfoort. Wij checken dan eerst of de overheid een subsidie loopbaancoaching heeft lopen. Zo ja, dan regelen wij verder de subsidie aanvraag, administratie en kunnen we starten.

Loopbaancoach Amersfoort

Coach Eric loopbaancoach Amersfoort en lifecoach Amersfoort

Bij loopbaancoach Amersfoort kan je terecht met allerlei werk gerelateerde vragen en onderwerpen. Dit kan zijn omdat je niet meer gelukkig bent op je werk of je baan is vanwege een reorganisatie komen te vervallen. Je ervaart stress vanwege de hoge werkdruk of je doet werk waar je geen voldoening van krijgt. 

Veel voorkomende loopbaanvragen zijn bijvoorbeeld:

  • Welk werk past bij mij?
  • Ik moet door omstandigheden op zoek naar ander werk, hoe pak ik dat aan?
  • Hoe haal ik meer voldoening uit mijn werk?
  • Ik werk onder mijn niveau en loop daarin vast, hoe kom ik in beweging?
  • Ik heb het niet naar mijn zin in mijn huidige baan, hoe verander ik dat?
  • De werkdruk is erg hoog, hoe ga ik met de stress om?

Toe aan een nieuwe baan? Loopbaancoaching helptVind je geen voldoening in je huidige werk en zoek je een efficiënte weg naar een loopbaan die wel bij je past? Of vind je het werk wat je doet echt leuk, maar wil je er meer uithalen. Misschien ervaar je bepaalde struikelblokken waardoor je niet de beste versie van jezelf bent op je werk.

Wat jouw concrete vraagstuk ook is, met de gediplomeerde loopbaancoach Amersfoort, coach Eric aan je zijde vind je het antwoord. 

Op de hoogte blijven?

Regelmatig verschijnen er nieuwe artikelen met tips en inspiratie. Laat je naam en e-mail adres achter om op de hoogte te blijven.