Over Coach Eric.

Luisteren zonder te oordelen en krachtige vragen stellen heeft altijd impact. De juiste vraag kan levens veranderen en bijzondere inzichten opleveren. Als coach help ik je om duidelijkheid te creëren in wat je wilt en om in actie te komen.

Mijn naam is Eric Fiolet (38). Ik ben getrouwd, vader van twee dochters en woon in Amersfoort. Als coach help ik anderen op het gebied van allerlei soorten levens- en loopbaanvragen, of het nu gaat om werk, stress, keuzes maken, relaties, zingeving, twijfel of onzekerheid.

Uiteraard heb ik naast een beroepskeurmerk, certificaten en veel coachen zelf de nodige levenservaring opgedaan en de schaduwkant van het leven leren kennen…

coach amersfoort

Professionele ervaring.


Sinds augustus 2019 werk ik zelfstandig als professioneel life -en loopbaancoach.

In die periode heb ik honderden coaching gesprekken mogen voeren en met liefde tientallen mensen geholpen in hun persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Coaching methodiek
Tijdens coaching maak ik dankbaar gebruik van (bepaalde elementen uit) methodieken als Co-Active Coaching, Acceptance & Committment Therapy (ACT), Voice Dialogue, familie opstellingen en NLP.


Sinds 2019 werk ik als Customer Experience Manager bij een duurzame verzekeraar. De combinatie met coaching geeft mij enorm veel voldoening omdat ik onderdeel ben van een organisatie. In mijn functie doe ik onderzoek, ontwerp en geef ik trainingen en coach ik teams om klantgerichter te werken.

In 2018 heb ik de volledige ICF geaccrediteerde opleiding Co-Active Coaching® afgerond en bijbehorend certificaat ontvangen. Vervolgens heb ik mij aangesloten bij de beroepsvereniging voor coaches (NOBCO) en Coachfinder van Psychologie Magazine.

De afgelopen tien jaar heb ik in verschillende (senior) management functies gehad in de retail sector. Eerst als Customer Relations manager en later als Sales manager. In deze rollen gaf ik leiding en coaching aan teammanagers en specialisten.


In 2008 behaalde ik mijn hbo diploma Bachelor of Social Work.

lifecoach amersfoort

“De coaching heeft me geholpen nieuwe inzichten te krijgen, zowel op persoonlijk als professioneel vlak. Ik waardeer Eric’s positieve, actiegerichte stijl en beveel hem van harte aan.”

Jasper van de Kamp

coach in amersfoort

“Door samenloop van omstandigheden had ik het gevoel controle over mijn leven kwijt te zijn. De 5 sessies waren opzienbarend, hoe snel je het vertrouwen in jezelf weer terug weet te vinden.”

Eveline Hilal

2019 - Heden

2019 - Heden

2019 - Heden2019 - Heden

2018

2018

2008 - 20192008 - 2019

20082008

Professionele ervaring.

In 2019 ben ik naast mijn baan begonnen als life- en loopbaancoach. De combinatie van een baan en het ondernemerschap geeft veel voldoening.

De afgelopen tien jaar heb ik verschillende (senior) leidinggevende functies gehad in de retailsector. Op dit moment werk ik naast het coachen met veel plezier als Manager Klantbeleving bij verzekeraar a.s.r.


Opleiding en keurmerk
Naast een mensgerichte hbo opleiding heb ik de volledige ICF geaccrediteerde opleiding Co-Active Coaching® afgerond en mij aangesloten bij beroepsvereniging NOBCO
Daarnaast heb ik in 2022 de opleiding Chief Storyteller aan de Storytelling Academy afgerond en volg ik in 2023 een MBA opleiding Strategisch Human Resources Management & Leiderschap. 

Coaching methodieken
Tijdens coaching maak ik dankbaar gebruik van Co-Active Coaching, elementen uit Acceptance & Committment Training (ACT), Voice Dialogue, familie opstellingen, positieve psychologie en NLP. 

loopbaancoach in amersfoort

“Mijn coachingsgesprekken met Eric waren in één woord: fantastisch. Ik kende Eric als oud-collega al als geïnteresseerd, uitdagend en altijd met de juiste vragen op het juiste moment. De sfeer die Eric (digitaal) wist te creëren was erg veilig en een actieve leeromgeving wat ik erg bijzonder vond voor een digitale coachingsessie.”

Sam van den Hoven

martijn

“Tijdens de coaching van Eric ben ik meerdere eyeopeners tegengekomen. Eric had snel door welke stappen voor mij zouden werken om professioneel verder te komen. Hij heeft een prettige en heldere manier van coaching.”

Martijn van Lent

Lifecoach loopbaancoach amersfoort

Meer over Eric.

Geen enkele coachopleiding leert een mens wat verdriet, stress, tegenslag of onmacht is. Jarenlang heb ik mezelf wijs gemaakt dat piekeren, controle houden en veel nadenken me altijd zouden helpen. Totdat het niet meer ging…

Van nature ben ik een positief en opgewekt persoon. Lange tijd had ik het gevoel dat ik alle controle over mijn leven had. Toen ik in november 2016 door toevallige gebeurtenissen figuurlijk tegen een enorme muur opliep, begon ik de schaduwzijde van het leven beter te leren kennen.

Ondanks dat ik al vele jaren daarvoor van heel dichtbij kennis had gemaakt met het verlies van dierbare personen en dacht te weten wat pijn en verdriet was, leek er dit keer iets anders aan de hand. Ik kon tijdelijk niet meer werken, niet meer ontspannen of slapen en belandde in een donkere, vicieuze cirkel.

Daar heb ik ervaren hoe krachtig angst kan zijn.

Was ik overspannen? Of had ik misschien een burn-out? Het leek alsof er geen label op te plakken was.

Belangrijker is dat ik met behulp van zelfreflectie, een coach, lezen, leren en oefenen weer beter werd. Beter dan ooit!

Midden in deze fase nam ik mijzelf voor: als ik ooit uit dit diepe, donkere dal kom wil ik iedereen laten ervaren dat je zoveel sterker bent dan jezelf denkt…!

– Eric

 

coach amersfoort

Gratis en vrijblijvend kennismaken.

Ben je nieuwsgierig? Plan dan nu een gratis en vrijblijvende proefsessie in om te ontdekken hoe ik jou kan helpen bij een verandering die alleen jij kunt maken.

coaching amersfoort

“Hij was relaxed in de omgang, luisterde en observeerde goed. En hij was eerlijk. En ik heb ook meer inzicht gekregen in automatismen in mijn denken, die niet per se allemaal automatismen hoeven te zijn.”

Remco van Mulligen

coaching amersfoort

” Coach Eric doet zijn naam eer aan: rustig en direct geeft hij je met zijn persoonlijke aandacht het gevoel dat de weg openligt voor toekomstige stappen!”

Niel Doekes