Stress verminderen in het dagelijks leven

Stress verminderen in het dagelijkse leven met behulp van coaching.

Iedereen ervaart wel eens een stress-moment, en dat is ook niet gevaarlijk. Sterker nog, dat heb je af en toe nodig. Stress zorgt bijvoorbeeld voor focus, maakt dingen doen mogelijk en zorgt er voor dat je een tandje bij kunt zetten. 

Stress verminderen

Echter het langdurig blootstaan of onvoldoende afwisseling met ontspanning heeft negatieve gevolgen voor je lichaam en geest. Soms lijkt het onmogelijk om een moment rust voor jezelf te nemen, wanneer je druk ervaart die omgezet wordt in stress. Wat is de reden dat je zoveel druk ervaart en hoe kan je deze stress overwinnen? 

De reactie van stress wordt vaak bepaald door deadlines, hoge werkdruk, een moeizame relatie of van onze eigen gedachtes. Een lifecoach helpt je om te gaan met de druk die je vrijwel constant ervaart in het dagelijkse leven. Een loopbaancoach is specifiek voor begeleiding van spanning die voortkomt uit je werk. 

Stress symptomen 

De stress die je lichaam ervaart, uit zich in lichamelijke klachten. Stress-symptomen zijn bijvoorbeeld hoofdpijn, maagklachten, eetproblemen, vermoeidheid, spierpijn of klachten aan het hart. Het is dan ook voor je eigen gezondheid belangrijk om deze spanningen te overwinnen of in ieder geval stress verminderen. 

Stress verminderen

Stress uit zich niet alleen tot lichamelijke klachten, maar het heeft ook invloed op je emotionele welzijn. Mogelijke emotionele klachten zijn een burn-out, depressie, angst, paniekaanvallen, prikkelbaar en agressie. Er zijn allerlei tips tegen stress, zoals rust, voldoende beweging en goede nachtrust. Maar waar het echt omgaat is de oorzaak aanpakken waar de spanningen vandaan komen.

Stress overwinnen

Hoe kan je stress overwinnen? Om deze vraag te beantwoorden moeten we weten hoe ons lichaam precies de druk opbouwt. Dit wordt gedaan in drie fases die elkaar opvolgen, waarbij het lichaam begint met de alarmerende fase. Hierbij wordt de vecht- of vluchtmodus actief. Daarna volgt de weerstand fase, waarbij ons lichaam de eerste alarmerende fase tegenwerkt. 

meer energie met coachingHierbij gaat het dan ook vaak mis, waarna je terecht komt in de uitputtingsfase. Als je deze fase bereikt, zit de stress te lang in je lichaam waardoor je uitgeput raakt. Vaak kom je dan terecht in een burn-out of depressie. Stress verminderen is daarom heel belangrijk. Herken op tijd de stress symptomen om de uitputtingsfase te voorkomen.

Coach Eric van Lifecoach Amersfoort begeleid je bij het omgaan van stress. 

Hoe kom je van stress af?

Hoe ga je om met druk en hoe kom je van stress af? Ervaar jij constant spanningen en wil je hiervan af? Een lifecoach of loopbaancoach leert je niet alleen hoe je stress verminderen kan, maar ook hoe je meer kunt ontspannen. Dankzij een coachingstraject voor stress verminderen pak je samen met je coach de kern van de stressbron aan. Je leert om te gaan met de druk van het dagelijks leven en anders te reageren op bepaalde situaties. 

Coach Eric loopbaancoach Amersfoort en lifecoach AmersfoortEr zijn diverse vormen van stressbehandeling die Lifecoach Amersfoort aanbiedt. Wij leren je opnieuw te ontspannen en gaan samen op zoek naar oplossingen om op een andere manier om te gaan met stressvolle situaties. Na enkele sessies merk je al een verbetering op in de lichamelijke en emotionele klachten. En kan je stressvolle situaties beter aan. Na verloop van tijd ben je rustiger, ook in situaties die je vroeger stress gaven.

Op de hoogte blijven?

Regelmatig verschijnen er nieuwe artikelen met tips en inspiratie. Laat je naam en e-mail adres achter om op de hoogte te blijven.