Je bent meer dan alleen je werk...

Over de workshop

Veel mensen identificeren zich met hun werk. Terwijl je niet je werk bent. Maar wie dan wel?

Deze workshop is voor iedereen die wil ontdekken hoe een rijk en vervullend leven voor hem/haar eruit ziet naast de baan. Wat zijn je dromen, je ambities, waar haal je nog meer voldoening uit? Wat mis je op dit moment? Hoe geef jij invulling aan de tijd die jij hebt…?

Authenticiteit gaat over jezelf zijn, iets wat ieder mens diep van binnen graag wil. Zonder schaamte en schuldgevoel, zonder onzekerheid en angst door het leven gaan. Kunnen genieten van kleine dingen, intieme vriendschappen en relaties hebben, weten wat je wilt en hoe je dat kunt bereiken.

Toch lukt het nog niet altijd om daadwerkelijk te voelen wat je precies wilt in het leven. En daarom focussen we ons vaak op werk. Het is gemakkelijker maar niet altijd bevredigend om te doen alsof we één zijn met ons beroep.

Ga je mee op zoek naar wat werkelijk belangrijk is voor jou?

workshop leven

Wat biedt deze workshop?

  • Meer inzicht in jouw belangrijkste kernwaarden
  • Begrijpen hoe je jouw idealen en behoeften kunt verwezenlijken
  • Inzicht in belemmerende en stimulerende overtuigingen
  • Leren werken om te leven in plaats van leven om te werken

Je bent meer dan je baan.

Er was eens een CEO van een grote multinational. De man werkte dag en nacht, kreeg een goed salaris en had veel plezier in zijn werk. Op een dag verloor hij zijn beide benen bij een verkeersongeluk. Er volgden maanden van revalidatie, rouw en depressie. De grootste klap voor de man was niet zijn blijvende invaliditeit, maar dat hij zijn werk niet meer kon uitvoeren. Hij had geen idee meer wie hij was zonder zijn baan.  

Soms is het goed om je ‘identiteit’ eens onder de loep te nemen. Volgens het stoïcisme (een filosofische stroming die rond 300 voor Christus ontstond, red.) ben je kwetsbaar als je je identificeert met dingen die je afgenomen kunnen worden – zoals een baan en een partner. Hoe meer je je hiermee identificeert, hoe krampachtiger je zult proberen dit vast te houden.

Natuurlijk is er niets mis met gezonde wederzijdse afhankelijkheid. Echter, je staat nog sterker in je schoenen als je je meer kunt identificeren met dingen die je niet zo snel zult verliezen, zoals karaktereigenschappen, talenten of vaardigheden.

Is deze workshop iets voor jou?

Deze workshop is geschikt voor jou als je:

  • Tevreden bent met je werk en graag wilt weten hoe je de tijd daarnaast het best kunt invullen.
  • Het gevoel hebt dat je soms leeft om te werken terwijl je dat graag anders zou willen.
  • Op zoek bent naar een hobby, een passie of een vrijetijdsbesteding die bij jou past.
  • Wilt begrijpen hoe je meer aandacht kunt geven aan de dingen die écht belangrijk voor jou zijn.

Heb je nog vragen?

We werken bewust in een kleine groep zodat er voldoende aandacht is voor elke deelnemer. Ben je benieuwd of deze workshop iets voor jou is? Of heb je een andere vraag? Neem gerust even contact op per mail: eric@coach-eric.com.

workshops

Praktische informatie

Locatie:

Datum en tijd:

Investering:

Verzorging:

Max. aantal deelnemers:

Parkhuis Amersfoort

Zaterdag 26 februari 2022 9:30 tot 16:30

€ 199,00 incl. 21% BTW

Lunch, fruit, koffie, thee, water, koekjes

7

workshop parkhuis

De workshops vinden plaats aan de rand van een groen stadspark in Amersfoort, op een plek vol historie, in het Parkhuis Amersfoort.

Parkhuis is gerealiseerd in het monumentale ketelhuis van het voormalige Elisabeth ziekenhuis.